HELI-SKI LOCATIE / TERREIN

Ontdek het ongelofelijke heli-ski gebied van Last Frontier.

We hebben 2 heli-ski gebieden gelegen in Northern British Colombia.

Bell 2 Lodge ligt 360km ten noordwesten van Smithers, Britisch Colombia. Het resort ligt aan Stewart Cassiar Highway.

Ripley Creek Inn, Stewart, BC ligt 310 km noordwest van Terrace, British Colombia. De kleine stad Stewart is gelegen aan het einde van het Portland Kanaal, tegenover Hyder in Alaska. Vanuit Ripley Creek opereren wij in het zuidelijke gedeelte van onze heli-ski gebied.

ski area

Enkele Cijfers

Het heli-ski gebied is niet alleen groot. Er valt tussen 20m en 30m verse sneeuw per jaar. Hoe groter het gebied, hoe meer onverspoorde afdalingen voor u.

snowfall diagram

Sneeuwval

Per seizoen valt er, op 1600 meter hoogte, gemiddeld 20 tot 30 meter sneeuw. Dit zorgt voor een gemiddelde basislaag van zo’n 4 meter. In hoger gelegen plekken en op de gletsjers komen basislagen van meer dan 6 meter voor.

Temperaturen

Temperaturen zijn meestal zeer gunstig voor heli-ski en variëren tussen -5°C tot -20°C. In het slechtste geval kan zich een korte regenbui voordoen of perioden waarin de temperatuur zakt tot -30°C.

Sneeuwcondities

Uit gegevens blijkt dat gedurende 75% van het seizoen de sneeuwcondities perfect tot zeer goed zijn. Ondanks dat kan de kwaliteit variëren tussen “het beste dat u ooit hebt meegemaakt” tot “uitdagend maar zwaar”. Onze gidsen proberen altijd de beste sneeuw en afdalingen voor u te vinden. Met zo'n enorm gebied tot onze beschikking zijn de keuzes talrijk. Goede afdalingen zijn er dan ook altijd.

Down Days

Gemiddeld laat moeder natuur het één dag per week hevig sneeuwen of hangt een dik wolken dek boven ons hoofd. In deze gevallen wordt er niet gevlogen. Mocht dit voorkomen, dan zijn er voldoende activiteiten om uw dag in de lodge aangenaam door te brengen. U kunt er uiteraard ook voor een dagje jacuzzi kiezen om uw spieren te ontspannen!

Terrein

Voor dit terrein gaat iedere skiër of snowboarder op bedevaart. Groots gletsjerterrein, fantastische bostrajecten en alles wat er tussen in zit. De keuzes zijn ongelimiteerd. Een klein deel van het terrein zult u ontdekken. De rest is voor de volgende keer...

ski area map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×