VEEL GESTELDE VRAGEN

We hopen dat wij het antwoord hebben u vragen. Zo niet, stuur een aanvraag!

Q: Waar zit Last Frontier Heliskiing?

Het Last Frontier heli-ski gebied ligt op 3,5 uur rijden ten noordwestelijk van Smithers, British Columbia.

Bell 2 Lodge ligt 360km ten noordwestelijk van Smithers, Britisch Colombia. Het resort ligt aan de Stewart Cassiar Highway en is ons thuis tijdens de winterperiode.

Ripley Creek ligt 310 km noordwestelijk van Terrace, British Colombia. De kleine stad Stewart ligt aan het einde van het Portland Kanaal, tegenover Hyder in Alaska. Dit is onze tweede basis voor heli-ski in onze 2,2 miljoen hectaren groot skigebied. Bekijk de locatie

Q: Is er korting voor groepen?

Voor groep aanbiedingen, neem dan contact op met ons hoofdkantoor!

Q: Wat zijn de voordelen als u nieuwe gasten worden aanbrengt bij Last Frontier Heliskiing?

Breng uw vrienden aan om te gaan heli-skiën/boarden bij Last Frontier en ontvang krediet voor uw volgende vakantie bij ons. Voor elke nieuwe skiër/boarder die boekt bij Last Frontier ontvangt u CAD$500. Dit bedrag kan gebruikt worden als betaling van elke product of dienst van Last Frontier voor de volgende 3 seizoenen.

^ terug naar boven

Q: Hoe worden de groepen ingedeeld?

Groepen worden gekozen door het gewicht, en het vermogen / skiën stijl voorkeur. We proberen altijd groepen die samen op vakantie, skiën of rijden samen te houden, maar er is geen garantie van dit tenzij je geboekt op een privé-tour.

^ terug naar boven

Q: Zijn binnenlandse vluchten bij de prijs inbegrepen?

Nee. Binnenlandse vluchten zijn niet inbegrepen bij de heli-ski package vanuit Bell 2 Lodge of Ripley Creek Inn. Wij kunnen deze vluchten voor u boeken maar het is meestal voordeliger om deze vluchten samen met de vlucht naar en van Vancouver te boeken.

Q: Is het gebruik van ski materialen bij de prijs inbegrepen?

Ski’s en skistokken zijn bij de prijs inbegrepen. Tevens inbegrepen zijn de lawine piepers, schep, sonde en een rugzak met ABS airbagssystem. Uw ski’s worden aangepast en onderhouden door ons technisch team. U bent vrij om uw eigen ski’s mee te nemen. Kijk bij Veiligheid en Materiaal voor alle informatie.

^ terug naar boven

Q: Komen skiërs en snowboarders samen in één groep?

Ja, we mixen de groepen. Als de groep niet goed samen past dan passen we dit aan. Of je nu op 1 of 2 planken staat, iedereen maakt plezier en geniet van hun eigen afdaling. Meestal gaan de skiërs eerst zodat de boarders wat meer ruimte krijgen hebben.

Q: Kan ik mijn eigen snowboard meenemen?

Ja, u moet uw eigen snowboard meenemen. Beide lodges hebben maar een klein aantal snowboards. Het is aan te raden om reserve onderdelen mee te nemen. Eventuele gebreken kunnen dan door technisch team verholpen worden. Kijk bij Veiligheid en Materiaal voor alle informatie.

Kunnen niet-skiërs of snowboarders mee?

Ja. zij kunnen genieten in een prachtig berglandschap. Niet-skiërs of snowboarders verblijven in onze beide lodges afhankelijk van de beschikbaarheid. Vraag ons naar de beschikbaarheid en prijzen.

^ terug naar boven

Q: Ben ik bereikbaar tijdens mijn verblijf in de lodges?

Ja. Zowel in Bell 2 Lodge als in Ripley Creek bent u bereikbaar. Alle kamers hebben eigen telefoon. De receptie beschikt over een fax. Daarnaast is er een draadloze internet verbinding.

Bell 2 Lodge: Tel: +1 250-275-4770 Fax: +1 250-275-4912

Ripley Creek Inn: Tel: +1 250-636-2610 Fax: +1 250-636-2622

Q: Wanneer zijn de beste condities?

Dit is een moeilijk te beantwoorden vraag. Ieder jaar is het weer verschillend. Wij verwachten het ideale heli-ski weer maar gegarandeerden kunnen we het niet. Sinds we zijn gestart met heli-skiën in 1996, hebben we het complete weerpakket gehad. Maar wat elk jaar terugkomt, is het dikke pak sneeuw dat we krijgen in de Skeena Mountains. Dit is één van de redenen dat ons gasten steeds terugkomen naar de Skeena Mountains.

December, januari en begin februari zijn traditioneel kouder en de dagen zijn korter. Wanneer het weer in deze periode slecht is, dan bieden de koudere temperaturen u de mogelijkheid om fantastische afdalingen tussen de bomen te maken

Midden februari tot midden maart is de meest populaire periode om te heli-skiën. De dagen zijn dan langer en het weer begint zich te stabiliseren. Met uitzondering van een paar sneeuwstormen vanuit het westen. Omdat deze periode het populairst is, adviseren wij om tenminste 12 maanden vooruit te boeken.

Eind maart en april bieden u fantastische sneeuwcondities die vaak worden onderschat. Laat uw golfclubs thuis en pak uw ski’s of board in. Geniet van de lange dagen, steile afdalingen met perfecte diepsneeuw of ‘spring snow’. Vanaf april veranderen de condities van week tot week snel

^ terug naar boven

Q: Hoeveel verticale meters skiën/boarden we?

We berekenen alleen de verticale meters waar u voor gekozen heeft. Hieronder staat wat u kan verwachten:

Verticale meters

Aantal Dagen Gemiddelde Garantie Als je geluk hebt!
4 Dagen 22,860 17,500 30,500
5 Dagen 28,956 22,000 39,634
7 Dagen 42,672 30,500 54,864
9 Dagen 54,864 39,200 70,104
10 Dagen 60,960 43,600 76,200

De hoeveelheid verticale meter wordt bepaald door verschillende factoren:

  • vaardigheid en de wensen van de gasten
  • weersomstandigheden en sneeuwcondities
  • het aantal uren daglicht

^ terug naar boven

Q: Hoe goed moet ik kunnen skiën of snowboarden?

Heli-skiën/boarden is niet voor beginners. Zo is het nu eenmaal!

Hoe graag we het ook zouden willen, helaas kan niet iedereen bij ons komen heli-skiën of boarden. De omstandigheden en terrein verschillen van wijd tot smal en vlak tot stijl. We skiën grote wanden, op gletsjers en tussen de bomen. Sneeuwcondities variëren van hard tot schouderdiepe poeder. Onze gidsen proberen altijd de beste sneeuw en afdalingen voor u te vinden. Met zo'n enorm gebied tot onze beschikking zijn de keuzes talrijk. Goede afdalingen zijn er dan ook altijd.

U moet daarom beschikken over de nodige ervaring om alle condities aan te kunnen:

  • U heeft voldoende ervaring om elke piste in een gewoon skigebied te kunnen afdalen.
  • Uw afdalingen zijn grotendeels rood/zwart en dit in elke omstandigheid. Bijvoorbeeld met slecht zicht, met buckels of op ijs.
  • Uw ski/board ervaring is de laatste jaren steeds verbeterd en u kan meerdere dagtochten conditioneel aan.
  • U skiet niet als een professional maar heeft genoeg vertrouwen om met uw vrienden een dag op pad te gaan.
  • Heli-skiërs moeten goed parallel kunnen skiën , zijwaarts parallel kunnen glijden, 180° kunnen omspringen en indien nodig korte bochten kunnen skiën. Heli-boarders moeten te allen tijde met vertrouwen op hun board staan en beschikken over goed kanten gevoel.
  • U heeft geen kilometers ervaring in de poedersneeuw maar beschikt over voldoende vaardigheden om buiten de piste te skiën of boarden.

Als er enige twijfel in je geest, wij zijn er om u te helpen om uw vermogen om ervoor te zorgen dat de reis is geschikt voor u te bespreken. Als u een reis en je hoeft niet aan bovenstaande criteria voldoen, kan u gevraagd worden bij de lodge te blijven. In dat geval zal er geen restitutie plaats. Dus als er enige twijfel in je geest helemaal niet, gelieve ons te contacteren alvorens te boeken.

^ terug naar boven

Q: Ik heb nog nooit een lawine pieper gebruikt – is dit moeilijk?

Alle gasten krijgen een uitgebreide instructie over het gebruik van een lawine pieper. Het is een moderne lawine pieper met twee antennes. Het apparaat is te bedienen door middel van één enkele knop. Dit maakt het voor ieder heel eenvoudig, zelfs voor degene zonder opleiding.

Q: Kan ik mijn ABS airbag meebrengen?

Alle gasten worden voorzien van zowel de training als de rugzak met ABS zelf. U mag uw eigen ABS meebrengen maar de gidsen moeten vertrouwd zijn met het systeem. De ABS airbag is een kleine rugzak welke is voorzien van twee grote luchtzakken. Door het trekken aan de ontsteker worden de luchtzakken gevuld met lucht en komen zijdelings uit de rugzak. Het ABS airbag system is ontworpen om bij een lawine ongeval boven de lawine te blijven.

Q: Wordt er rekening gehouden met gasten met een speciaal dieet?

Laat ons a.u.b. weten welk dieet of menu u wenst zodat we dit tijdig kunnen voorbereiden. Neem contact met ons op

Q: Is er een internetverbinding?

Ja. Er is een low-speed verbinding. Ondanks onze beste inspanningen om klanten ervan te overtuigen dat ze hun vakantie willen genieten meer zonder verbinding met het net, sommige gasten hebben deze service. Er is draadloze toegang, zowel Bell2 Lodge en Ripley Creek. Echter, tegen betaling bij Bell 2 Lodge, want het is een satelliet systeem.

^ terug naar boven