Over ons

Last Frontier Heliskiing

Lang geleden, in 1969, de Grand Duc Mine vlak bij Stewart BC, was op zoek naar een expert in het controleren van lawinegevaar. Herb Bleuer, een Zwitserse berggids die net was overgekomen, werd de man voor deze job. In zijn vrije tijd ging Herb skitoeren in zijn werkgebied en leerde zo de geheimen van het gebied kennen.

Veel later werd Herb heli-ski gids en was actief in de hele provincie waarvan 25 jaar in Whistler. Op Herb’s aanbeveling ging George Rosset en zijn ambitieuze partners in 1996 het gebied ontdekken voor hun heli-ski plannen.

Zij stonden versteld wat zij aantroffen. Daarnaast lag de Bell2 Lodge midden in hun heli-ski paradijs. Dit maakte de euforie nog heviger. De lodge is gebouwd in 1979 en was oorspronkelijk om reizigers op weg naar Alaska te ontvangen. Na 2 succesvolle heli-ski seizoenen in de Bell2, werd er gestart met een volledig renovatie van de gebouwen.

In 2001 werd een tweede basis opgericht in Stewart- Ripley Creek Inn.

De mensen

Last Frontier Heliskiing is eigendom van en wordt geleid door drie partners. Het hele jaar zijn zij fulltime bezig met hun passie voor sneeuw.

George RossetGeorge Rosset George Rosset startte zijn skicarrière in de jaren 80 als gast met Canadian Mountain Holidays (CMH). Hij was zo onder de indruk dat hij niet veel later voor een tweede maal terug ging. George was tevreden maar was er van overtuigd dat hij dit beter kon. (iemand die ooit bij CMH geweest is, weet dat beter doen echt een uitdaging is). In 1991 begon hij met TLH Heliskiing en verkocht het bedrijf in 2009. George had zijn hart verloren aan het Noorden. George’s heeft de Zwitserse perfectie in zich. Met dit perfectionisme en eerlijkheid heeft Georges succesvol een concept gecreëerd waarbij Last Frontier wereldwijd de meest bezochte heli-ski bestemming is geworden.

Franz FuxFranz Fux, is ook een Zwitser en een berggids met een onmetelijke ervaring in de bergen. 3 van zijn 4 broers zijn berggidsen. Het is duidelijk dat de bergsport in zijn bloed zit. Net als George begon ook hij zijn carrière in Canada bij CMH en was de pionier in de vereerde Adamants Lodge. Na het voorstel van Last Frontier aandachtig te hebben bestudeerd, was de beslissing door Franz snel genomen. Franz kent het gebied van Last Frontier als geen ander. Als de wijze uil van Last Frontier is hij constant bezig met zijn primaire bezorgdheid: de veiligheid van onze gasten en berggidsen.

Mike WatlingMike Watling - is geen Zwitser maar komt uit Engeland. Voor Mike waren de bergen te ver weg. Na een korte periode gewerkt te hebben voor Shell in Zuid Amerika, kwam hij in 1996 werken voor George. Mike zag dat het goed was en is gebleven. Zoals voor de meeste Europeanen die naar Canada verhuizen is de ruimte en de nabijheid van de natuur dat hen doet blijven. Ruimte en natuur is er in overvloed bij Last Frontier. Na al die jaren is Mike nog altijd gepassioneerd om skiërs en snowboarders uit de hele wereld te overtuigen dat heli-skiën een absolute ‘must’ is.